Al bijna 45.000 euro opgehaald tijdens GoedeDoelenWeek Uden

De opbrengst van de GoedeDoelenWeek is bekend. Tot nu toe is er 44.935 euro opgehaald. Het is een tussenstand, want de definitieve opbrengst wordt begin oktober bekend gemaakt.

Tijdens de collecteweek in Odiliapeel is 9.590 euro opgehaald. Voor Uden en Volkel sluit de termijn voor het doneren pas zaterdag. In Uden zijn twee inleverpunten nog in bedrijf, namelijk de locaties Rabobank (Promenade 75) en woonzorgcentrum Sint Jan (Kerkstraat 8). Ook kan er nog online gedoneerd worden. “Op die manier geven we zo veel mogelijk Udenaren de kans om een bijdrage te leveren”, aldus Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden.

Mieke Hommeles, coördinator van GoedeDoelenWeek Volkel, zag heel Volkel in touw en is heel tevreden, al is de opbrengst daar nog niet bekend gemaakt. “Het was een komen en gaan op de zeventien inleverpunten verspreid door het dorp en we zien dat er ook goed gebruik is gemaakt van de mogelijkheid om digitaal te doneren.”

Vrijwilligers 

De goede doelen – dat zijn er voor Uden 17 in totaal – zijn voor het tweede jaar verenigd in één collecteweek. De eindstand was vorig jaar ruim 46.000 euro. In totaal zijn er in de drie dorpen ieder jaar meer dan 900 vrijwilligers actief om de collecteweken tot een succes te maken.