advertentie Banner Trined

Alex Roeka maakt nummer over hometown 'Ravenstein'

Singer-songwriter Alex Roeka heeft een nummer gemaakt over zijn hometown 'Ravenstein'.

Roeka deelt de song 'Terug naar Ravenstein' op Facebook. 'Waar moet ik in godsnaam heen als ik aan mijn einde ben', zingt hij in het begin van het nummer.

Het antwoord volgt in het refrein: 'Neem me mee naar Ravenstein, daar waar het ooit begon. Nergens is de stroom zo helder als bij de bron. Neem me mee naar waar de straten vertrouwd en eigen zijn, mee terug naar Ravenstein.'

Alex Roeka, zijn echte naam is Van Mourik - broer van Martin Jan van Mourik, is 74 jaar geleden geboren in Ravenstein en woont tegenwoordig in Geel in België. Hij speelt al ruim 25 jaar in alle theaters van Nederland en af en toe ook in België.

Zijn eerste cd Zee Van Onrust verscheen in 1996. Prijzen waren er ook veel, zo ontving de Ravensteiner in 2000 voor zijn lied Noem ’t Geen Liefde de Annie M.G. Schmidtprijs. Er volgden veel cd's en theaterprogramma's en Edisons voor de cd Beet van Liefde in 2009 en in 2012 voor Gegroefd, een album dat hij opnam met de jongens van de Johan-band.

Zijn huidige toer Rauwe Genade, waarvoor hij op 9 januari nog in de Groene Engel in Oss was, is halverwege gecancelled vanwege het coronavirus.

Kijk hieronder naar het nummer Terug naar Ravenstein.