Foto: Twitter Alexander Klöpping

Alexander Klöpping start crowdfunding om Belgische ondergedoken viroloog te steunen

Alexander Klöpping uit Oss is een crowdfunding gestart om de ondergedoken Belgische viroloog Marc van Ranst een hart onder de riem te steken. Van Ranst wordt bedreigd door een extreemrechtse Belgische militair. De oprichter van Viruswaarheid Willem Engel zegt op Twitter dat Van Ranst “het zelf zo bont gemaakt heeft dat hij nu extreem gehaat is.”

Van Ranst reageerde weer op de tweet van Engel. Zo ontstond er op het social media platform een conversatie tussen die twee. Klöpping wil die conversatie nu laten bedrukken op zogenaamde abri’s zoals bushokjes. De oprichter van Blendle steunt Van Ranst en vindt dat de twitterthread “het grootst mogelijke publiek verdient” omdat Van Ranst volgens Klöpping scherp reageerde op Twitter. “Hij sabelde de hoofdmaarschalk van de wappiekermis, Willem Engel, neer op Twitter met de scherpste pen.”

Streefbedrag gehaald

Via de doneersite geef.nl zegt Klöpping het gehele bedrag te besteden aan de buitenreclame: “Ik zal alles uitgeven aan digital out of home campagnes en er geen mondkapjes van kopen via m'n eigen BV.” Rond 16.30 uur, viel op de doneersite te lezen dat het streefbedrag inmiddels gehaald is.