advertentie Banner SNLR.nl

Alkmaar wil ook een Lokale Goede Doelengids  

De 'Lokale Goede Doelengids' van Den Bosch is pas net gepresenteerd, maar inspireert nu al andere steden.

“De afgelopen maand heeft een Rotaryclub in Alkmaar ook besloten om zo’n gids te maken”, vertelt Jan de Rond van Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West, die de gids geïnitieerd heeft. “Daar gaan we hen natuurlijk bij helpen. Wij hebben veel voorwerk gedaan.”

Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West deed een oproep in het najaar van 2018 en koos uit 113 organisaties 62 doelen die het volgens De Rond waard zijn om gesteund te worden. Die zijn in de eerste ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ opgenomen. De doelen komen uit de sectoren natuur & milieu (5), buurt & wijk (7), sociaal & maatschappelijk (23) en kunst & cultuur (27).

Denk bij deze doelen aan de Voedselbank, netwerk tegen armoede Quiet, Cor Unum en stichting speeltuin Rosmalen. “Het is de bedoeling dat particulieren die een donatie willen doen, deze doelen vinden en een keuze kunnen maken”, legt De Rond uit. “Kleinere doelen kunnen niet altijd opboksen tegen grote landelijke goede doelen terwijl ze minstens zo belangrijk zijn. De gids helpt hiermee.”