Alle 4Dtv lopers halen eindstreep 4daagse

Alle lopers die het programma 4Dtv gevolgd heeft in de afgelopen dagen hebben de 4daagse succesvol volbracht.

Er zijn maar 345 lopers uitgevallen op de laatste wandeldag van de 4daagse die voor in het teken stond van de intocht op de Via Gladiola. En dat betekent dat 41235 wandelaars de finish hebben gehaald.

Daaronder bevond zich ook Joost Brauer, in het dagelijks leven verslaggever bij Dtv Uden. Hij liep voor de derde keer maar voor het eerst de 50km.

Chris Lampe uit Den Bosch kon de ploeg van 4Dtv pas op de laatste dag vinden. Voor de Bosschenaar was deze editie uitstekend en dat lag vooral aan het weer: “Het was bijzonder goed wandelweer, geen druppel regen, temperatuur goed, ideaal loopweer!”

De laatste kilometers vormden ook voor loper Raymond uit Oss geen probleem meer, hoewel hij het eerder deze week bijzonder moeilijk had. “Als ik hier uitgerust heb dan loop ik in één ruk door naar mijn familie die me op staat te wachten.”

“Eigenlijk denkt met de 4daagse niemand aan zichzelf, je krijgt van alles. Ze zitten hier voor ons allemaal” met die woorden probeerde Thomas uit Oss zijn 4daagsegevoel samen te vatten aan het einde van de vier wandeldagen.

Mark uit Heesch gaat de gladiolen die hij krijgt niet mee naar huis nemen: “Meestal leg ik ze bij het monument van de 4daagse, dat doen meer mensen en zo ontstaat er een hele grote berg Gladiolen. Het monument staat op de Wedren en kwam er ter nagedachtenis van de doden die in 2006 vielen toen viel mensen onwel werden op de dijk bij Oosterhout door de extreme hitte.

Ook Daisy Petrona uit Uden die vorig jaar nog uitviel kon nu het felbegeerde kruisje ophalen en dat gold dus voor alle lopers van Dtv.

advertentie <p>Banner ssc helftheuvel</p>

Lees ook deze artikelen