Alle herinneringen aan je viervoeter vereeuwigd: Udense Joy brengt groeiboek voor honden uit

Zijn eerste stapjes, de leukste foto’s samen en zelfs plek voor zijn melktandjes: de Udense Joy heeft een groeiboek op de markt gebracht. En nee niet voor baby’s, maar voor honden.

Een groeiboek voor je kinderen bijhouden klinkt vast bekend, maar voor honden bestond zoiets nog niet. De Udense Joy Villanueva vond dat de herinnering aan onze viervoeters net zo goed vastgelegd mag worden en bedacht het 'Groeiboek voor honden'. Villanueva vertelt: "Ik denk dat honden tegenwoordig steeds meer een deel van het gezin uitmaken en steeds meer een soort kind worden. Ik zie mijn eigen hond wel echt als mijn kind, haha! Daarom is het ook leuk om, net als voor een kind, voor een hond een boek bij te kunnen houden. 

Van zijn gekste streken tot een plukje haar en het dierenpaspoort, alles kan erin bewaard worden. Daarnaast is het boek ook nog eens nuttig, want er staan tips en tricks in voor het opvoeden van een hond. 

Tekst gaat verder onder de video 

De eerste druk van het 'Groeiboek voor honden' heeft Villanueva nu in handen. Ze hoopt dat het boek over een tijdje bij fokkers en dierenwinkels verkrijgbaar is, maar tot die tijd is het via haar Facebook- en Instagrampagina te koop. 

De Udense is ambitieus. Naast het groeiboek voor honden, is Joy nu ook bezig met een boek voor paarden en katten. Die boeken wil ze uiteindelijk ook laten drukken en uitbrengen.