advertentie Banner SNLR.nl

Alle pijlen Bernhoven op corona: 'de patiëntengrens is in zicht'

Ziekenhuis Bernhoven kan door de enorme toename van het aantal coronapatiënten vrijwel geen andere zorg meer leveren.

Het ziekenhuis heeft een tent voor de eerste opvang en diverse covid-afdelingen ingericht, met verdachte en bewezen besmette patiënten. Vijfentwintig procent daarvan moet naar de IC en omdat die vol ligt zijn alle operaties en andere zorg nu gestopt. 

Vrijwel alle specialisten worden nu 24 uur per dag ingezet voor de zorg voor coronapatiënten, zo laat de directeur van het ziekenhuis weten. Het ziekenhuis doet een noodoproep aan andere ziekenhuizen in Nederland om klaar te staan voor patiënten die niet terecht kunnen in Bernhoven. De buffer in de regio, zoals het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ziekenhuizen in Eindhoven, is namelijk bijna op.

Tekst gaat verder onder de video

Om voorbereid te zijn op de pieken is de capaciteit uitgebreid met een noodtent aan de zijkant van het ziekenhuis. Daar kunnen twintig patiënten opgevangen worden, waarvan snel vastgesteld kan worden of ze besmet zijn met het virus. 

Hoewel het kabinet nog geen lockdown heeft afgekondigd voor Nederland, doet het ziekenhuis een dringend beroep op de burgers. "Het doet ons verdriet als we zien dat mensen nog aan het picknicken zijn of in speeltuinen aan het spelen zijn, omdat de besmetttingskans heel groot is. Dus hou je alsjeblieft aan de maatregelen," aldus directeur Geert van den Enden.