advertentie Banner SNLR.nl

Alleen UdenPlus steunt motie van treurnis tegen wethouder Van Lankvelt

Een motie van treurnis tegen wethouder Van Lankvelt werd donderdagavond alleen gesteund door de indieners UdenPlus.

Aanleiding voor de motie van treurnis is de zogenaamde bemoeienis van wethouder Van Lankvelt (CDA) met de motie over een onderzoek naar de veiligheid in de Maashorst. De wethouder zou ‘stiekem’ meegeschreven hebben aan een motie van VVD/Leefbaar Uden. Volgens UdenPlus is dat onacceptabel.  

Maar volgens bijna de hele gemeenteraad is het in het politieke landschap gebruikelijk om een motie soms voor te leggen aan een wethouder of die advies te vragen. Verder hadden de partijen er geen goed woord voor over dat UdenPlus nog voor de schriftelijke vragen die zij gesteld hadden beantwoord waren er al een WOB verzoek lag.

Vooral de coalitiepartijen hadden felle kritiek op de handelswijze van oppositiepartij UdenPlus. Volgens het CDA en Gewoon Uden werd uitdrukkelijk de pers gezocht en dat allemaal in het kader van de verkiezingen volgend jaar en was het de bedoeling om de wethouder te beschadigen. Gewoon Uden fractievoorzitter Ruud Geerders ging nog een stap verder: “We hebben hier te maken met oude gefrustreerde raadsleden die na twee jaar het nog niet kunnen verkroppen dat ze niet tot het college zijn toegetreden. En als we zien hoe ze zich gedragen is dat nog steeds een goede beslissing geweest.”

Wethouder Franko van Lankvelt liet nogmaals weten dat hij vindt dat hij niets fout gedaan heeft en dat hij de raad ‘met opgeheven hoofd kan aankijken’.