Almere City zet TOP Oss met beide benen terug op de grond

TOP Oss heeft op bezoek bij Almere City FC een 3-0 nederlaag geleden. Aanvallers Ilias Alhaft en Anass Ahannach beslisten de wedstrijd op individuele kwaliteit, door de bal er telkens fraai in te schieten. Bij TOP was het erg mager, vooral wat betreft kansen.

De eerste tien minuten speelde het ongewijzigde TOP Oss aardig. Twee keer kreeg TOP een corner, waaruit niemand gevonden kon worden. Daarna kwam er een storm aanvallen van Almere City, dat vanaf dit moment veel gevaarlijker was. Spits Maarten Pouwels kreeg twee kopkansen. Beide keren ging de bal over de goal van Norbert Alblas. Lance Duijvestijn mikte daarnaast uit de draai naast. 

TOP-aanvaller Kay Tejan zat er een paar keer goed tussen. Met zijn kracht zette hij veel tegenstanders weg. Het leidde onder meer tot een kans, waarbij Almere de bal knullig in het zijnet kreeg. Rick Stuy van den Herik schoot in de 41e minuut op een arm van een Almere-verdediger. Scheidsrechter Nagtegaal ging niet mee in het appelleren van de TOP-aanvoerder.

Magistrale goal

Na de rust drong Almere nog een paar keer gevaarlijk aan. In de 57e minuut was het raak. Ilias Alhaft stak het strafschopgebied over en schoot tegendraads in de verre hoek. Vlak nadat Bob Peeters met Jearl Margaritha voor Lion Kaak een extra aanvaller in de ploeg bracht, wist Alhaft opnieuw het doel te vinden. Vanuit de hoek van de zestienmeter schoot hij magistraal in de kruising.

Bij TOP Oss was er daarna nog een invalbeurt van Giovanni Büttner - die lang geblesseerd was - en debutant Mathieu De Smet. Grote kansen voor de ploeg uit Oss kwamen er niet meer. Invaller Anass Ahannach was met een beauty in de extra tijd verantwoordelijk voor de derde en laatste goal van het duel. Zodoende stapte TOP Oss met dezelfde cijfers van het veld in Almere als vorig seizoen (3-0). De volgende wedstrijd van TOP Oss is vrijdagavond thuis tegen ADO Den Haag. 

Almere City FC 3- 0 TOP Oss
Opstelling TOP Oss:
Norbert Alblas; Nicolas Abdat, Jan Lammers, Lorenzo Piqué, Trevor David; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Joshua Sanches; Richonell Margaret, Kay Tejan en Justin Mathieu
Opstelling Almere City: Woud, Van Vlerken, Leeuwin, Receveur, Powerls, Duijvestijn, Alhaft, Lesquoy, Breedijk, Van Hoeven en Resink
Invallers TOP Oss: Jearl Margaritha, Giovanni Büttner, Kyvon Leidsman, Mathieu De Smet
Doelpunten: Alhaft 2x, Ahannach (Almere City)