Als topsporter fit blijven op een matje in huis

Jonge topsporters proberen met thuis trainen of in het park zo fit mogelijk te blijven, want dat thuiszitten is maar saai.

Het liefste zijn jonge topsporters elke dag met hun sport bezig, maar ook zij zitten nu thuis. Om zo fit mogelijk te blijven, trainen de tieners nu in huis, in het park of mogen ze even gebruik maken van de attributen in de sporthal.

Krachtschema 
“In het begin kregen we een krachtschema van onze trainers en deze moest je dan elke dag doen”, vertelt springster Megan Brouwers. Zo doet ze krachttraining en lenigheid. Voetballer bij FC Den Bosch Levi van Rosmalen gaat ook met een schema aan de slag. “Ik heb thuis met mijn vader een schema gemaakt. En dat is ook in combinatie met school. Voordat ik aan school begin, ga ik hardlopen en ik doe ook krachtoefeningen.”

Zo blijven de sporters van de toekomst toch fit. En dat is belangrijk, want de 13-jarige sporters moeten blijven presteren. “Als straks het seizoen weer begint, moet ik wel fit zijn”, vertelt Levi. “Ik doe er een weekje over om weer op schema te liggen”, aldus de springster.

Nieuwe maatregelen 
Volgens de nieuwe maatregelen mogen topsporters na 28 april op aangewezen locaties trainen. Het is nog onduidelijk hoe dat er precies uit gaat zien.