Dorpsraad Geffen

Alternatief voor Effe noar Geffe in rap tempo uitverkocht

Vanwege coronamaatregelen geen reguliere editie van Effe noar Geffe dit jaar. Het alternatief, Molenfeesten 2020 - Effe vur Geffe, is op de traditionele zondagmiddag al uitverkocht.

"We zijn best wel overweldigd door de toeloop", zegt Cristian van Dinther, voorzitter van Stichting Effe noar Geffe. "Voor de zondagmiddag hebben we nu al mensen moeten teleurstellen. Dat vinden we persoonlijk heel jammer. Maar we hebben gewoon niet meer plaats."

De organisatie kon het jaarlijkse hoogtepunt niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom staat er op zondag 6 september bij molen Zeldenrust een alternatief programma gepland. Er zijn bijvoorbeeld een kermis, kinderspeulploats, demonstraties, een platenbus en een speciaalbierterras. De band Dude zorgt op zondagmiddag voor het muzikale programma. Daarbij zijn, net zoals op de andere tijdvakken, 750 bezoekers welkom.

Terug naar de oorsprong

De organisatie kiest bewust voor de molen als locatie. "We hebben te maken met de horecaregels, waardoor de terrassen wat ruimer opgezet moeten worden. En het is de plek waar Effe noar Geffe 44 jaar geleden met de Molenfeesten begon." Het is nog niet zeker of het evenement ook echt kan plaatsvinden. Dat is afhankelijk van de laatste ontwikkelingen op het gebied van coronamaatregelen. Mocht het evenement alsnog niet door kunnen gaan, dan krijgen alle Geffenaren met een kaartje hun geld terug. Dat belooft Van Dinther. 

Stropoppendorp

Traditioneel wordt ook het stropoppendorp langs de A59 opgebouwd. Daar staat uitdrukkelijk op dat Effe noar Geffe dit jaar niet doorgaat en dat iedereen in 2021 weer welkom is. Van Dinther: "We laten daar Effe vur Geffe bewust achterwegen. Want dat is echt alleen voor de inwoners van Geffen. Het mag namelijk geen regionaal evenement worden."

Voor het programma op zaterdagavond 5 september en dat van zondagochtend 6 september (09.00 tot 13.00 uur) zijn nog wel kaarten. Op 5 september is er ook kermis, speelt de band Mevrouw van Heck en wordt de Geffenaar van het jaar 2020 bekendgemaakt. Zondagochtend is er een openluchtmis, familiepicknick en opnieuw muziek. Ook de nostalgische kermis is dan open. Kaarten zijn voor vijf euro te koop bij café Boetje en Wilma's Kadoshop & Slijterij.