Elfde van de elfde - Oeteldonk Raymond Bruijns

Alternatieve opening Oeteldonks carnavalsseizoen op Dtv

De Oeteldonksche Club van 1882 opent vandaag een bijzonder carnavalsseizoen. Dat is direct te merken, omdat de opening niet op de gebruikelijke wijze gaat, maar met een speciale uitzending op Dtv Den Bosch.

Om 11.00 uur gaat carnaval in Oeteldonk van start met een video waarin burgevoajer Peer vaan den Muggenheuvel en zunne Kees vertellen hoe ze toeleven naar carnaval 2021. De opening is inclusief het hijsen van de vlag, het volkslied, het 11-11 jubileumlied en een wel zéér bijzondere verrassing voor alle Oeteldonkers. De uitzending is te zien op de stream van Dtv Den Bosch.

Burgemeester Jack Mikkers hoopt dat de Oeteldonkers een mooie dag beleven bij het vieren van 11-11, gewoon thuis met het eigen huishouden. “We vieren het op een andere manier, en dat is voor iedereen schakelen. We zullen ons gedrag en carnaval moeten aanpassen op het risico van het coronavirus. Ik verwacht dat iedere Oeteldonker verantwoordelijkheid voelt. En als feestelijke fysieke samenkomsten nu niet kunnen, dan weet gelukkig de Oeteldonker als geen ander: ooit zijn wij allen (weer) samen.”

Andere jaren vindt de opening op d'n elfde van d'n elfde plaats op de Parade in Den Bosch en zijn daar duizenden Oeteldonkers bij aanwezig. Dat kan vanwege de geldende coronamaatregelen niet. Ook alle andere activieiten behorende bij carnaval 2021 zijn geschrapt. Dat betekent geen fysieke aankomst van de Hoogheid op het station, geen onthulling van Knillis op de Markt, geen Open Hof en geen grote optocht. Alles wat wel doorgang vindt, wordt zoveel mogelijk door Dtv uitgezonden.