Anderhalve meter in TOP-stadion, wie houdt toezicht?

Toeschouwers bij TOP Oss-O.S.S.'20 moesten dinsdagavond onderling anderhalve meter afstand houden, maar dat lukte niet iedereen. Zowel TOP Oss, de gemeente Oss als de KNVB heeft hier geen toezicht op gehouden.

Supporters konden de oefenwedstrijd gratis en vrij bezoeken, zonder vooraf een verplichte coronatest te doen. Vlak voor de wedstrijd werd er wel omgeroepen om te denken aan de afstandsmaatregel en dat de tribune aan de overzijde speciaal was opengesteld om dat mogelijk te maken. Echter, slechts een handjevol mensen verhuisde naar de overkant.

Op de hoofdtribune waren bijna alle rijen bezet. En ook op de C-tribune verzamelde een clubje supporters zich centraal in het vak. "Je kon goed merken aan de mensen dat het een soort bevrijding was om terug in het stadion te kunnen zijn", zegt algemeen directeur Peter Bijvelds in een reactie. 

'Niet expliciet op gelet'

De directeur moet nog een terugkoppeling krijgen over de veiligheidsmaatregelen. "Het is mij niet opgevallen dat niet iedereen voldoende afstand bewaarde, maar ik heb er ook niet expliciet op gelet. Ik was meer met de voetbalwedstrijd bezig. Ik hoop dat de ziekenhuisopnames hoe dan ook onverminderd laag blijven."

Gemeente Oss: 'Er zijn altijd mensen die zich er niet aan houden'

De gemeente Oss was niet aanwezig in het stadion om toezicht te houden. "TOP Oss speelt oefenwedstrijden volgens een protocol van de KNVB. Het is niet gebruikelijk dat er iemand van de gemeente aanwezig is bij een oefenwedstrijd", laat een woordvoerder van de gemeente aan Dtv Nieuws weten. "In de praktijk blijft het voor iedereen lastig om die regel ten uitvoer te brengen. Er zijn altijd mensen die zich er niet aan houden", is de conclusie van de gemeente Oss. De KNVB was ook niet aanwezig in het stadion voor toezicht. "Wij organiseren de competities, maar niet dergelijke oefenwedstrijden", zegt een woordvoerder. 

Bekijk hier hoe het eraan toe ging tijdens de stadsderby tussen TOP en O.S.S.: