Anke Verweijen en haar kinderen Robin en Timo in 2018

Anke Verweijen brengt boek 'Samen Goed' uit op sterfdag van haar man

Op de dag dat de 37-jarige Dennis Verweijen uit Uden vier jaar geleden overleed aan leukemie, brengt zijn vrouw Anke het boek 'Samen goed' uit. Het is het laatste deel in de Papa's Bloed-trilogie, waar haar man destijds zelf aan begon.

Anke Verweijen en haar man Dennis waren pas vier maanden samen toen ze te horen kregen dat Dennis leukemie had. "Je bent helemaal verliefd en hebt plannen voor de toekomst samen en dan krijg je dat te horen. Dat is echt heel heftig", vertelde ze eerder in een interview met Dtv. Het stel ging op zoek naar een geschikte stamceldonor, maar die werd niet gevonden.

Kinderwens

Desalniettemin bleven ze positief en ze kozen zelfs bewust voor kinderen. "We hebben twee trajecten in het ziekenhuis doorlopen en in eerste instantie is daaruit onze dochter Robin geboren. Toen de ziekte redelijk stabiel was, durfden we het aan om voor de tweede keer zwanger te worden." De geboorte van hun tweede kindje Timo heeft Dennis niet meer meegemaakt, want op 19 september 2017, vier weken voor de geboorte, overleed hij. 

Trilogie

Het laatste boek van de reeks opent met de bevalling van hun tweede kindje, waar Dennis dus niet meer bij kon zijn. Vol liefde, trots en kracht beschrijft Anke Verweijen één van de meest intense periodes uit haar leven. Over hoe ze de dromen die ze samen hadden, laat uitkomen. 'Samen goed' verschijnt na de bestsellers Papa’s bloed (die Dennis nog zelf schreef), en Mama’s moed, over de kracht van Anke tijdens de periode waarin Dennis overlijdt. Verweijen hoopt dat de boeken een inspiratie mogen zijn voor velen, waaronder lotgenoten. "Dat je ondanks flinke tegenslagen in het leven, je dromen laat uitkomen."