Anne (19) uit Uden: 'Ik was bang dat anderen negatief zouden reageren'

Haar angst voor negatieve reacties ging Anne uit de weg door buiten haar comfort zone te treden. Het bracht haar een titel en een boost vol zelfvertrouwen. Nu hoopt zij een inspiratiebron te zijn voor anderen.

“Natuurlijk mag je onder de indruk zijn van wat iemand anders over je zegt. Dat is niet zwak. Ik denk juist dat het de kracht is om er vervolgens niet op te reageren. Om te denken: dit is niet mijn probleem.

Dat was voor mij niet altijd even makkelijk. Ik was niet per sé onzeker, maar wel wat verlegen en kon heel erg bezig zijn met wat anderen van mij zouden vinden. Dat was ook mijn eerste overweging toen ik gescout werd voor de Miss Beauty of Noord-Brabant-verkiezing. Ik was bang dat anderen negatief zouden reageren op wat ik op mijn socials plaats.

'Je doet het goed'

Maar uiteindelijk besloot ik dat dat juist een reden was om het te doen. Ik voelde dat een stap buiten mijn comfort zone goed zou zijn.
Ik kreeg helemaal geen nare reacties. Sterker nog, door de reacties van mijn omgeving groeide mijn zelfvertrouwen alleen maar. Die groei werd versterkt door allerlei cursussen die ik via de Miss-verkiezing kon volgen.

Aan het einde van de rit stond ik ook nog eens als winnaar op het podium! Ik won de titel Miss Intercontinental Noord-Brabant. Een moment waarop ik met volle overtuiging tegen mezelf kon zeggen: je doet het goed.

Inspiratiebron

Ik ga nu meedoen aan de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing 2021. Het is mijn doel om andere meiden van mijn leeftijd te inspireren om ook uit hun comfort zone te stappen en hun eigen ding te doen. Zodat ook zij leren om tegen zichzelf te zeggen: ik ben goed zoals ik ben.

Dat lukt niet in één keer. Maar blijf doorzetten. Het is het waard.” ~Anne (19) uit Uden en #vanhier