advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Nederlands kampioene indoor: 'Ik denk niet dat ze me nog een keer gaan onderschatten'

Anne Knijnenburg uit Berghem pakte de Nederlandse titel bij het NK indoor voor senioren op de 1.500 meter, terwijl ze officieel nog juniore is. “Nu al die titel pakken, dat is wel heel mooi" zegt de 18-jarige atlete.

In de race in Omnisport in Apeldoorn pakte ze direct de koppositie. “Met twaalf vrouwen in een groep is erg druk. Ik had niet verwacht dat het tempo zo langzaam zou gaan, dus ik drukte het tempo. Ik wist dat ik de snelste sprinter was, dus hoe langer het zou duren, hoe groter mijn kansen zouden worden.” Achthonderd meter voor de finish schroefde Jetske van Kampen het tempo op. “Bijblijven, kijk maar wat er van komt en toen had ik ineens goud”, blikt Knijnenburg terug. Sifan Hassan was niet aanwezig in de race; dat maakte dat Knijnenburg haar gang kon gaan terwijl vrijwel niemand op haar lette. "Ik denk niet dat ze me nog een keer gaan onderschatten."

Persoonlijk record

Haar tijd werd uiteindelijk 4:26, een persoonlijk record. “Ik wist dat ik heel fit was en mijn coach had er ook vertrouwen in, dus we gingen er echt voor. Maar 4:26 waarvan het tempo super sloom was in de eerste drie rondes, is wel super knap. Dan weet je dat er nog veel meer in het vat zit." 

Vieren

Zonder publiek was het decor wat treurig, toch heeft Anne haar winst wel kunnen vieren. “Ik zat met mijn moeder in de auto en we hebben de muziek hard aan gezet en thuis ook nog een frietje gegeten, dat doe ik ook niet vaak”.

Outdoor

Knijnenburg heeft duidelijke doelen voor ogen voor de rest van het seizoen. “Ik heb mezelf al gekwalificeerd voor het EK onder 20, het is mijn hoofddoel om te kijken of ik daar ook kan pieken”. Ook loopt Knijnenburg nog het NK voor Junioren en senioren, als beide toernooien doorgang vinden. “Ik hoop mijn titels te verdedigen en het gewoon goed te doen”.