advertentie Banner SNLR.nl

Annelies van Rooij inspiratiebron voor Veghelse jeugd

Annelies van Rooij is zaterdagmiddag door jeugdprins Milan d'n Urste verkozen tot Verdienstelijk Veghelaar in de orde van Jong Kuussevel. 

Die onderscheiding krijgt ze omdat ze zich volgens de nieuwe prins op een inspirerende manier inzet voor de muzikale ontwikkeling van jongeren in Veghel. Van Rooij zit in het bestuur van muziekvereniging Frisselstein. Daar coördineert ze de opleiding. Van Rooij is betrokken bij de orkesten TOF, OPSTAP en Groot Orkest, De jeugd wordt serieus genomen met als belangrijkste uitgangspunt het gezellig samen muziek maken, aldus prins Milan.

Milan van den Heuvel werd zaterdagmiddag tijdens de Jeugdhofzitting in de Koekbouw onthuld. Hij krijgt tijdens de carnavalsperiode in Kuussegat ondersteuning van adjudant Tobias Martens, adjudant Daan Verstegen en hofnar Joost Elissen. Ook het Jeugd Boerenbruidspaar werd bekendgemaakt. Saxofonist Naomi Driessen en fietscrosser Dani Claassens worden op carnavalsdinsdag in zaal Het Magazijn van CHV de Noordkade tot 'vrienden voor het leven' benoemd.