advertentie Banner SNLR.nl

Ans van der Pol uit Oss viert uitbundig haar 100-ste verjaardag

Champagne, taart, bloemen van de wethouder en een hele kamer vol visite. Niets ontbrak er vandaag aan het honderdste verjaardagsfeestje van Ans van der Pol uit Oss.

Het verjaardagsbezoek in haar appartement aan de Doornstraat zingt uit volle borst ‘Lang zal ze leven’. Daarna moet mevrouw van der Pol model staan voor een fotograaf van de krant. Met geheven glas en een trotse blik staat ze midden in de kamer, want ze woont nog op zichzelf en is daar intens tevreden mee.

Dat was ook wethouder van Geffen opgevallen. "Ik had verwacht dat ik naar een verzorgingstehuis moest. Maar u woont nog zelfstandig. Heel bijzonder; zo vaak maken we dat niet mee in Oss."

Extreem gezond leven doet mevrouw van der Pol niet, want ze vindt genieten minstens zo belangrijk. En positief blijven. "Van huilen hou ik niet".

Ans van der Pol werd in 1919 geboren in Eindhoven, als oudste meisje in een gezin met vier jongere broers. Haar ouders hadden een wasserette. Rond de oorlogsjaren vertrok ze voor een paar jaar naar Indonesie, waar ze een arts leerde kennen die zich later in Oss vestigde. Hij bood haar een baan aan in zijn praktijk als doktersassistente.

Mevrouw van der Pol nam de baan aan en werkte tientallen jaren met ziel en zaligheid in de huisartsenpraktijk van Fonteijn. Ze is nooit meer weggegaan uit Oss.