advertentie Banner SNLR.nl

Antenne

Politiek is soms net voetbal, vindt columnist Chris Ermers. {jcomments on}

 

 

Chris Ermers schrijft:


ÂVoor FC Oss ging een mooi seizoen toch nog als een nachtkaars uit. Geluk moet je ook nog afdwingen en met alle perikelen lukte dat natuurlijk niet. Een lezer van mijn vorige column nam het op voor trainer Boessen. Ik meende dat een trainer van een club die schatplichtig is aan alle Ossenaren een betere maatschappelijke antenne zou moeten hebben. Die lezer meende dat na de play offs de waarheid, in het voordeel van de trainer, wel naar buiten zou komen. Het is oorverdovend stil gebleven. Toch geen goede ontvangst op die antenne?


Voor het nieuwe College zit het seizoen er nog lang niet op. Eigenlijk is de warming up net gedaan en spelen ze pas de eerste helft. Het is nog geen opzienbarende partij. Onze FC B&W staat eigenlijk voortdurend onder druk van FC Oppositie en de club heeft alle moeite het eigen doel schoon te houden. Stopperspil Peters moet zich noodgedwongen beperken tot ruimen. Ver weg met die bal. De zorgen om alle zorgdossiers groeien hem bijna boven het hoofd. Hij moest opnieuw overgaan op een beproefde noodgreep. Alweer een stuk in de krant met als strekking dat de burger best zelf meer kan doen. Alsof je het publiek zegt ook een doelpunt te maken.


De rest van het team zie je nog wel eens op een foto her en der of ze mogen via een stukje hier en daar ergens wat van vinden. Maar verder zijn ze nog niet prominent in beeld. Ik zou met de leus van de club van de voormalig wethouder financiën willen zeggen: ÂGeen woorden maar dadenÂ. Het zinnetje dat er aan vooraf gaat, ÂHand in hand, kameradenÂ, lijkt me meer voor de tegenpartij, voor FC Oppositie.


Een van de spelers, opgesteld als rechtsbuiten, doet alle mogelijke moeite om zich wat meer in de kijker te spelen. Wethouder Wagemakers duikt overal op het veld op en doet in ieder geval van zich spreken. Niet vanwege doeltreffende acties, dat nog niet, maar hij doet manmoedig pogingen. Daarbij gaat de bal nogal eens uit en is er weer iets dat niet kan of niet doorgaat. Hoe hij zijn grote (en niet onbelangrijke) doel, een levendig centrum, gaat  bereiken, is nog niet zo duidelijk. Het samenspel met de jongens van FC Vastgoed lukt nog niet zo. Met name de eigenaar van het V&D-gebouw kan nog wel eens spelbreker blijken te zijn. Misschien toch maar huren of kopen dat gebouw? Genoeg ruimte voor en een moskee, een versmarkt, een Turkse groenteboer en slager en natuurlijk de bibliotheek. Een soort soek, in Oss. Dat zal levendigheid geven en sterk integratiebevorderend werken. Het is maar een voorzet, misschien dat onze rechtsbuiten die in een doelpunt weet om te zetten. Benieuwd naar de eerste eigen begroting van onze FC B&W. Eens zien in welke richting hun antenne staat.'