advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Anton (43) uit Uden: "Zelfs als de kinderen niks kopen ben ik al blij"

Geen blije kinderen meer in de speelgoedwinkel van Anton uit Uden. Hij mist zijn klanten, maar gelukkig kan hij ook buiten zijn winkel een glimlach op de gezichtjes van kinderen toveren.

“Zelfs als de kinderen niks kopen ben ik al blij omdat ik een vrolijk kind heb gezien. Dat is toch een beetje waarom ik deze speelgoedwinkel heb.

Ze kunnen hier zo met hun loopfietsjes naar binnen en vrij door de winkel crossen. Ook zitten hier in normale tijden de Warhammer vereniging, bordspelvereniging en Magic spelers. Oh en op zaterdagochtend heb ik nog de Pokémonmensen.

Gemis van klanten

Met al die vaste klanten vermaak ik me prima. Ik word gelukkig als mijn vrienden en klanten gelukkig zijn. Maar juist nu zoveel mensen wel wat vrolijks kunnen gebruiken, is het door de lockdown veel moeilijker om anderen te helpen. Daar baal ik van.

Mijn winkel van zevenhonderd vierkante meter staat leeg. In een paar weken hebben een collega en ik een webshop uit de grond gestampt. Nu hebben we een soort fysieke online winkel. Maar ik mis mijn vaste klanten.

Spelletjes bezorgen

Af en toe zie ik ze nog wel wanneer ik speelgoed bezorg. Dan bel ik aan en begint een kind bij de aanblik van het Top 1 Toys tasje al te glunderen. Daar beleef ik veel plezier aan.

Ik hoop vooral gewoon dat we snel iets meer kunnen doen dan nu. Tot die tijd proberen mijn vrouw en ik wat vaker eten te bestellen, om onze collega-ondernemers een handje te helpen.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.