Appartementen ontruimd vanwege uitslaande brand

Een appartementencomplex aan de Berghemseweg in Oss is afgelopen nacht ontruimd vanwege een grote uitslaande brand. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De brand werd iets na half drie ontdekt. De gealarmeerde brandweer trof een felle uitslaande brand aan.

De brandweer is eerst aan de voorzijde van het complex gaan blussen. Aan de achterkant sloeg de brand over naar meerdere bovenliggende woningen. Er werd opgeschaald naar code grote brand en meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker, watertank en ondersteunend materieel werden ingezet om de vlammen te bedwingen.

Bewoners op straat
De politie is meteen gestart met het ontruimen van het hele complex, tientallen bewoners stonden midden in de nacht op straat. Ze werden later opgevangen door een horecagelegenheid in de buurt. Ook een geparkeerde auto kon nog gered worden van de vlammenzee.

Onderzoek naar oorzaak
De brand lijkt te zijn begonnen in bergingen onder het complex maar wat precies de oorzaak van de brand is geweest moet nog worden onderzocht. Het gaat om een relatief nieuw complex dat pas enkele jaren oud is.

Het is onbekend hoeveel woningen precies door de brand zijn verwoest, op het eerste oog lijkt de brand te hebben gewoed in vier appartementen.  ...

advertentie

Lees ook deze artikelen