Appende truckchauffeur ramt voertuig Rijkswaterstaat op A2, tweetal springt nét op tijd weg

Een vrachtwagenchauffeur die 'op zijn telefoon bezig was', heeft woensdagavond op de A2 tussen Waardenburg en Den Bosch een voertuig van Rijkswaterstaat aangereden. Een weginspecteur en een berger moesten springen voor hun leven.

De weginspecteur en de berger waren woensdagavond bezig met de beveiliging van een pechgeval ter hoogte van de Martinus Nijhoffbrug in de richting van Zaltbommel en Den Bosch. Daarbij was ook de derde rijstrook afgezet en voorzien van rode kruizen.

Die tekens bleken niet duidelijk genoeg te zijn voor een vrachtwagenchauffeur, die tijdens het rijden bezig was met zijn telefoon en vol op de auto van de weginspecteur botste. De berger en de weginspecteur konden net op tijd wegspringen om niet platgereden te worden door de vrachtwagen.

De truck zelf reed de vangrail in. De weginspecteur liep licht letsel op, de berger kwam  met de schrik vrij. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en wordt verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, zo meldt de Politie Bommelerwaard.