advertentie Banner SNLR.nl

Arabisch pop-up restaurant Huis van Salam in Groene Engel

Na het Huis van Damascus en het Huis van Asmara opent Stichting Thuis in Oss op 1 april het Arabische pop-up restaurant het Huis van Salam.

Zes weken lang wordt dit pop-up restaurant van woensdag tot en met zondag door nieuwkomers gerund in de brasserie van de Groene Engel in Oss.

Groene Engel stopt met brasserie
Vrijdag werd bekend dat de brasserie op 15 maart de deuren sluit. De eetgelegenheid draaide niet en daarom is in overleg tussen de Groene Engel en de gemeente die eigenaar is van het pand en al maanden geen huur ontvangt, besloten om de zaak te sluiten.

"Tijdelijke is succes-formule"
"Aan ons de eer om hier een pop-up restaurant te openen, ik draag de Engel altijd een warm hart toe", zegt Angelo Schuurmans van Thuis in Oss. "Ik hoop dan ook dat het hier in de toekomst weer goed gaat lopen." Waarom de horeca er tot nu toe niet loopt weet hij niet, het eerste pop-up restaurant Huis van Damascus op deze plek was een mega-succes. "Ik denk dat het pop-up goed loopt omdat het tijdelijk is. Dat is een succesformule omdat mensen denken 'daar moeten we bijzijn, die keuken willen we proeven en die mensen willen we leren kennen'."

Vrouwen aan het roer
In pop-up restaurant Huis van Salam – Salam betekent vrede - staan vrouwen aan het roer. "We willen vrouwen met een migratieachtergrond helpen uit hun sociale isolement te komen door meer te participeren in de maatschappij", zegt Angelo Schuurmans van Thuis in Oss. "Daarnaast willen graag dat de koks en medewerkers via hun werkervaring in dit pop-up restaurant doorstromen naar een plek op de arbeidsmarkt."

De keuken wordt gerund door vrouwelijke koks met een Arabische achtergrond die sinds enige tijd in Oss wonen. Op het menu staan traditionele Arabische gerechten met invloeden uit de Syrische, Koerdische, Palestijnse en Libanese keuken.

Reserveren
Vanaf zaterdag kan er via de website van Thuis in Oss worden gereserveerd voor een driegangen-menu. De vorige twee edities waren erg succesvol en snel volgeboekt.