advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'Vanuit hotelkamer doen arbeidsmigranten niet mee aan samenleving'

Het alombekende City Hotel aan de Raadhuislaan is niet meer geopend voor toeristen. Afgelopen december kocht Tom Sijpestijn het hotel en sinds een paar weken wonen daar nu arbeidsmigranten. SP en D66 maken zich daar zorgen over.

D66 en SP vragen zich hetzelfde af. Is de huisvesting van arbeidsmigranten in een hotel gewenst? Nee, zo vinden beide partijen. “Vanuit een hotelkamer ga je niet meedoen aan onze samenleving.  Het is niet gewenst dat arbeidsmigranten gehuisvest worden in een hotel”, vindt Marvin Kling van D66.

Gebrekkige communicatie

De nieuwe eigenaar van het City Hotel is niet bereid mee te werken aan de reportage van Dtv Nieuws. Ondanks herhaaldelijke pogingen. SP en D66 herkennen ook dat communicatie met Sijpestijn lastig is. “Hij weigert kritische vragen te beantwoorden. Het is prima om te ondernemen, maar als je plannen van deze omvang hebt, dan ben je de samenleving een antwoord schuldig”, vindt SP-raadslid Bas van der Voort.

Ook omwonenden maken zich druk. Hen is niet verteld dat er arbeidsmigranten in het hotel kwamen. Zoals een vrouw, die in de buurt van het hotel woont, vertelde: “Ineens stond er een groene bus met Pools kenteken voor de deur. Uit die bus kwamen arbeidsmigranten die hun intrek in het hotel namen.” De buurtbewoners ervaren ook al overlast omdat arbeidsmigranten in de portieken hangen en zwerfafval laten slingeren.  

De SP is niet tevreden met de antwoorden van de gemeente op hun vragen. Daarom willen zij een enquête onder buurtbewoners houden. Hierbij hopen zij inzicht te krijgen in de overlast.