advertentie Banner SNLR.nl

Arboretum Geffen kan gaan uitbreiden

Het Arboretum in Geffen kan na vier jaar wachten eindelijk gaan uitbreiden.

Naast het bomenpark is door de aankoop van een boerderij grond vrijgekomen die nu door de gemeente aan de stichting wordt verpacht. Het gaat om zo'n 1,5 hectare grond. Volgens voorzitter Harry Peters kunnen daar zo'n 80 nieuwe bomen worden geplant. De interesse is zo groot dat hij verwacht dat het nieuwe stuk grond eind volgend jaar al vol is.

Zo'n 20 families die zelf een boom willen planten, kunnen er nu in ieder geval ook terecht. In het arboretum kunnen bomen geplant worden voor bijvoorbeeld een dierbare of voor een jubileum. Voor de inrichting van de tweede fase is een ontwerp gemaakt waarin veel verschillende natuurelementen moeten terugkomen.

Vanwege de grote belangstelling is de stichting nu ook al bezig met de volgende uitbreidingsfase. Of dat gaat lukken hangt af van het opnieuw vrijkomen van grond. Voor de toekomst van het bomenpark zijn al voldoende ideeën. Zo wordt er gedacht aan een theehuis, een boomgaard en een ontmoetingscentrum. Ook wil de stichting de Peellandbreuk, die nu langs het terrein loopt, meer bij het terrein betrekken.