advertentie Banner Trined

Armanda (51) uit Heesch: "Mijn man kon de koorts van de patiënten voelen"

Corona gooide ook het leven van Armanda (51) op z'n kop. Op haar werk moest alles opeens anders en haar man stond dagelijks op de intensive care. Dat leverde veel stress op maar toch vond ze ook manieren om te genieten.

“Ik werk aan een hogeschool en doe mijn werk nu thuis vanaf de zolderkamer.

Het is ontzettend druk. Van het ene op het andere moment moet het hele onderwijs omgegooid worden. Zo moeten we alles opeens digitaliseren en hebben we op dit moment de ruimte niet om de studenten te kunnen huisvesten in een anderhalve meter samenleving.

Koorts

Natuurlijk is dat stressvol, maar mijn man is OK-assistent en moest tijdens de coronapiek bijspringen op de IC. In korte tijd was het aantal IC-bedden verdubbeld. Er werd hulp gevraagd aan alle kanten. De mensen die daar lagen waren echt heel erg ziek. De stress op school valt daarbij in het niet.

Aan de ene kant was het prachtig dat iedereen zo voor elkaar klaar stond in de zorg, maar aan de andere kant hield ik mijn hart vast. Mijn man stond dagelijks zo dichtbij de patiënten dat hij de warmte van hun koorts kon voelen. Hij was zelf ook bang.

Gelukkig hebben we een warm gezin waar het goed loopt. Beide kinderen zitten op de middelbare school en hebben een tijd vanuit huis moeten werken. Het was ook wel fijn om iedereen zo bij elkaar te hebben. Daar genoot ik dan ook van. En verder? Verder probeer ik alles te accepteren zoals het is."

#vanhier

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.