advertentie Banner SNLR.nl

Armoedebeleid versnipperd in Den Bosch

Het armoedebeleid in Den Bosch is te versnipperd waardoor inwoners door de bomen het bos niet meer zien.

Dat stellen PvdA en de SP in een discussienotitie die woensdag wordt besproken in de commissie Sociaal.

Volgens de partijen is voor zo’n 15.000 inwoners en 3.200 kinderen armoede een dagelijkse realiteit. Het aantal mensen dat langdurig in de armoede zit is de afgelopen jaren zelfs toegenomen.

Als inwoners in de armoede terecht komen weten ze vaak niet waar ze naartoe moeten, is het aanbod enorm versnipperd, ontbreekt het aan goede regie en is het een feit dat inwoners keer op keer weer door de papiermolen heen moeten. Dat blijkt uit bijeenkomsten die de politieke partijen hielden met Inwoners en maatschappelijke organisaties.

Tekst gaat verder onder de video.

PvdA-fractievoorzitter Pieter Paul Slikker: “We pleiten daarom voor méér regie vanuit de gemeente, voor een loket in de buurt waar ál het aanbod voor inwoners in armoede ontsloten kan worden, voor een centrale inkomenstoets, één casemanager voor een arm gezin en meer ruimte voor professionals, zodat ze mensen die in nood zitten makkelijker te kunnen helpen.”

De voorstellen van SP en PvdA worden woensdagavond besproken in de commissie Sociaal. In de raadsvergadering van 7 mei zou er dan definitieve beslissing moeten vallen over het plan.