advertentie Banner Trined

Arno (53) uit Oss: "Laat corona maar de aanleiding zijn om in te zien dat het glas halfvol is"

Arno (53) verloor zijn vader aan corona. Hij moest afscheid nemen van de man die hem leerde hoe te genieten van het leven. Ter nagedachtenis deelt hij die wijze les met de wereld.

“Op 27 maart overleed mijn vader. Hij streed al tien jaar dapper met meneer Alzheimer. Daar kwam op het laatste moment corona bij. Hij is niet getest maar hij had alle symptomen. Dus we weten het vrij zeker.

Ik was erbij toen hij stierf. Heel even raakte ik toen in paniek. Dan krijg je zo’n adrenalinestoot. Maar dat was maar heel even. Alleen als ik een liedje hoor dat mij aan hem doet denken of als ik over hem vertel komt dat intense verdriet soms terug. Maar over het algemeen heb ik zo iets van “het is goed zo”.
.

Halfvol

Mijn vader was altijd positief ingesteld. Hij was altijd druk bezig, onder andere als vrijwilliger. Dat deed hij samen met mijn moeder. Ons pap was echt zo van: “geniet van de dingen. Maak herinneringen.” Wij gingen dan ook altijd op vakantie. Ik ben hem daar zo dankbaar voor. Hij verrijkte mijn leven.

Ik ben een geboren en getogen Ossenaar. Ossenaren kunnen heel kritisch zijn op zichzelf. Als je als buitenstaander een Ossenaar hoort praten dan denk je: “dat glas is half leeg”. Maar in tijden van crisis zie je dat dat glas halfvol is.

Dat heb ik ook wel gemerkt in de tijd na de dood van mijn vader. Ik kreeg van alle kanten berichten en een keer kwam iemand aan de deur met toastjes, tapenade en wijn.

Maas


Laat corona maar de aanleiding zijn om in te zien dat het glas halfvol is. Dat er zoveel moois is in Oss. In de geest van mijn vader zou ik dan ook willen zeggen: geniet! Zorg dat je werk doet dat je leuk vindt. Ga op vakantie, als het weer kan. Of fiets naar de Maas. Iedereen kan het op z’n eigen manier doen maar je moet het wel doen.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.