Arrangement Cordial met hotelovernachting in de Weverij: gepast of ongepast?

Restaurant Cordial in Oss blijft ondanks de strenge coronaregels de komende weken geopend voor gasten van Hotel de Weverij. Het restaurant maakt zelfs reclame voor het diner mét hotelovernachting. "Daar is toch niks mis mee?', zegt restaurantdirecteur Jelle van Gangelen.

"Dit is gewoon toegestaan. Zoals meneer Rutte zei: je mag nog rustig op herfstvakantie gaan, als je maar op één plek blijft. Het is denk ik volkomen veilig."

Omzet nodig om te overleven

Het deed de wenkbrauwen fronzen. Op Facebook is een advertentie te vinden voor een viergangenmenu met hotelovernachting en ontbijt. Terwijl alle andere restaurants de komende vier weken gesloten moeten blijven. "Dit is gewoon toegestaan. Het is denk ik volkomen veilig", vindt Van Gangelen.

Barre tijden voor de hotelbranche

Aangezien het barre tijden zijn voor de hotelbranche is een dergelijke actie mooi meegenomen. "We proberen binnen de maatregelen die er zijn een beetje omzet te maken. Dat hebben we nodig om te kunnen overleven", weet de directeur van De Weverij en Cordial.

We proberen binnen de maatregelen die er zijn een beetje omzet te maken. Dat hebben we nodig om te kunnen overleven

• Jelle van Gangelen, directeur Cordial/de Weverij

Nadat een restaurant in Rotterdam ook met een dergelijk arrangement kwam, startte de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een onderzoek naar die aanbieding. Inmiddels heeft het Rotterdamse restaurant in overleg met de gemeente besloten de actie te stoppen. Van Gangelen: "Ik oordeel niet over collega's. Iedereen moet zelf de dingen doen die goed zijn voor het bedrijf."

De gemeente Oss laat in een reactie weten dat de actie van Cordial en de Weverij keurig binnen de regels valt.