Arrestatieteam en brandweer voorzichtig uit angst voor vuurwapens in brandend huis

De politie trof zaterdagochtend na een melding over vuurwapens een brandje aan bij een woning aan de Bilderdijkstraat in Den Bosch. Een arrestatieteam en de brandweer gingen vervolgens uiterst voorzichtig te werk. In de woning is na het blussen niemand meer aangetroffen.

De brandweer kreeg een melding van de brand. Op het politiebureau liep tegelijkertijd iemand binnen die verklaarde dat er mensen met vuurwapens in zijn woning liepen.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) werd ingezet om de voordeur van het huis te forceren. Vanwege de grote hoeveelheid rook die uit de woning kwam, durfde het arrestatieteam niet naar binnen te gaan. Ook de brandweer weigerde in eerste instantie het pand te betreden, uit angst voor kogels. Uiteindelijk is een voorruit ingeslagen en werd de brand in de woonkamer zo van buiten in rap tempo geblust.

Straat vrijgegeven

De Bilderdijkstraat was gedurende het incident afgesloten. Politie hield nieuwsgierigen op afstand. Ook bewoners van aangrenzende woningen werden tijdelijk uit hun huis gehaald. De straat is inmiddels weer vrijgegeven. De betreffende woning is afgezet voor verder onderzoek van de recherche.