advertentie Banner SNLR.nl

Arriva zoekt naar verbeteringen voor situatie ovonde Julianaplein, monitoring met camera's

DEN BOSCH â Volgens Arriva wordt er op dit moment gekeken naar mogelijkheden om de situatie bij de ovonde aan het Julianaplein verder te verbeteren voor de bussen. Welke maatregelen dat zijn, kon een woordvoerder niet zeggen.

Door de gewijzigde dienstregeling rijden er sinds maandag bijna 700 bussen over de ovonde bij het Julianaplein, de helft van de bussen reden eerst nog over de Onderwijsboulevard. De situatie was door de aanleg van de ovonde al niet ideaal voor bussen. En door het toegenomen busverkeer wordt het er niet beter op, volgens De Bossche Groenen. De partij sprak in de gemeenteraad zelfs van een âonleefbare situatieâ voor omwonenden.

D66 en de VVD wilden niet zover gaan, maar eisten wel dat de situatie grondig gemonitord wordt. âEn als het echt onleefbaar wordt dan moeten we ingrijpenâ, zei VVD-fractievoorzitter Ralph Geers.

Spiegel en cameraâs
Volgens verkeerswethouder Ufuk Kâhya zijn er inmiddels wel maatregelen genomen. Zo is er een spiegel geplaatst op de ovonde. Die moet het zicht voor buschauffeurs verbeteren. Volgende week worden cameraâs geïnstalleerd op de locatie, zodat er een goede analyse kan komen van de situatie.

Verder zegt wethouder Kâhya maandelijks met een tussenrapportage te komen. Ook blijft hij in overleg met omwonenden over de situatie.

Daarnaast start de wethouder een overleg met de NS en de Brabanthallen over de inzet van bussen. Als er treinen uitvallen, wil de wethouder niet dat de bussen over het Julianaplein rijden. Ook bij evenementen in de Brabanthallen wil de gemeente liever geen bussen van de Brabanthallen op die route.

Geen alternatieven
Volgens de verkeerswethouder zijn er op dit moment geen echte alternatieven. De Onderwijsboulevard is bedoeld als onderdeel van een groene campus. Wethouder Kâhya wil daar vooralsnog niet van afwijken.

De VVD liet op het einde van het debat weten niet gelukkig te zijn met de huidige situatie. VVD-fractievoorzitter Geers ziet, net als de wethouder, dat er geen alternatieven zijn op dit moment.