‘Asociaal’ Forum voor Democratie plakt in Oss posters over SP-borden heen

Op meerdere locaties in Oss, waaronder de Huizenbeemdweg, zijn posters van Forum voor Democratie over posters van de SP geplakt. De SP is – op zijn zachtst gezegd – ‘not amused’.

‘Asociaal’, dat vindt SP-raadslid Bas van der Voort de actie van Forum voor Democratie. De partij van fractievoorzitter Thierry Baudet heeft bewust de eigen posters over posters en borden van de SP geplakt. Volgens Van der Voort is de actie veelzeggend voor FvD: “Dit past precies in de stijl van Forum. Qua inhoud én dus ook qua stijl hebben ze een onfatsoenlijke manier van politiek bedrijven. Forum weet donders goed dat dit niet mag”, stelt Van der Voort.

Het gaat namelijk in dit geval over borden die langs de weg staan of hangen, en waarvoor een vergunning is aangevraagd. “Honderden vrijwilligers zijn deze weken bezig om de SP zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Gisteren zijn er ‘weet ik niet hoeveel’ vrijwilligers druk in de weer geweest. Van ’s ochtends 10 uur, tot ’s avonds laat. En nog voordat ze thuis op de bank zitten, komen de eerste foto’s binnen dat hun werk overplakt is. Politiek voer je op inhoud. Die inhoud van Forum vind ik persoonlijk beroerd, maar om dan ook je stijl zo te laten zijn, dat kan niet.”

Wildplakkers

Hoe groot de schade is, weet Van der Voort nog niet, omdat nog niet duidelijk is hoeveel borden er overplakt zijn. Dat is de SP nu in kaart aan het brengen. “Wij laten ons niet uit het veld slaan door een stel wildplakkers van Forum. We hebben een hele grote voorraad promotiemateriaal, dus we kunnen de komende weken nog gewoon aan de gang.”

Een week geleden riep FvD in Oss ook al veel reacties op, toen de 'vrijheidskaravaan' van Thierry Baudet op de Heuvel een verkiezingsbijeenkomst hield.

Uit onderstaande foto blijkt overigens dat niet alleen de SP het mikpunt is: alle posters op een bord aan de Schalkskampweg in Oss zijn ook overplakt.