Auto in brand gestoken in Den Bosch

In de wijk Haren in Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto uitgebrand. De politie gaat uit van brandstichting.

De melding van de brand aan de Zesde Haren kwam rond 02.00 uur binnen bij de brandweer. Bij aankomst van de brandweer stond een geparkeerde auto volledig in brand. De brandweer had de brand snel onder controle. Wel ging de auto door de brand geheel verloren.

Volgens de politie is er sprake van brandstichting. Het voertuig stond aan de voor- en achterkant in brand en op de achterbanden werden aanmaakblokjes aangetroffen. Het voertuig is na de brand voor sporenonderzoek door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Buurtbewoners zouden kort na het uitbreken van de brand twee personen hebben zien wegrennen door een brandgang. Diverse politie eenheden zochten in de buurt naar een verdachte. Bij de zoektocht werd ook gebruik gemaakt van een politiehond. De verdachte kon ontkomen.

De eigenaar van de auto heeft aangifte van brandstichting gedaan en de politie doet de onderzoek naar de brand. Ook zijn diverse getuige gehoord.

Na de brand werd een burgernet bericht verstuurd door de politie, waarin de politie vroeg om verdachte zaken die met de brand te maken zouden kunnen hebben, te melden.

advertentie

Lees ook deze artikelen