advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Man rijdt in op politiewagen, auto vliegt vervolgens in brand

Aan de Begijnenstraat in Oss heeft in de nacht van zondag op maandag een bestuurder, die vermoedelijk onder invloed was van lachgas, een ongeluk veroorzaakt. Een politiewagen werd door de bestuurder hard van achteren geraakt. De personenauto van de man vloog hierna in brand.

Toen assistentie arriveerde, bleek dat de bestuurder van de personenauto vreemd reageerde, meldt de politie. De man had enkele ballonnen en een fles lachgas bij zich. Hierdoor ontstond het vermoeden dat hij reed onder invloed van lachgas. De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Een arts heeft bloed afgenomen. Dit moet uitwijzen of hij onder invloed reed.

Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. "Wij zien steeds vaker het gebruik van lachgas in het verkeer. Wij kunnen niet vaak genoeg wijzen op de gevaren hiervan. Rijden onder invloed van lachgas is strafbaar", aldus de politie. 

De politieauto was van het Team Surveillancehonden Oost-Brabant en vervoerde ook een politiehond. Deze zou volgens een hondengeleider niet gewond zijn geraakt. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de brand te blussen.