advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Auto met drie inzittenden vliegt over de kop in Empel: 'Daar gaat je verjaardagscadeau'

Een auto met drie inzittenden is in de nacht van zaterdag op zondag gecrasht en over de kop gevlogen aan de Burgemeesters Godschalxstraat in Empel. Dat gebeurde vlak voordat de politie de bestuurder wilde aanhouden vanwege opvallend rijgedrag.

Agenten zagen het voertuig rond de klok van half twee veel te hard rijden. Ze besloten te keren en het voertuig een stopteken te geven, maar nog voor zij dit konden doen, raakte de auto van de weg. De wagen raakte een aantal betonblokken die in de berm lagen, waarna het voertuig crashte en op zijn kop langs de weg belandde. 

Lachgas

In de auto zaten drie personen. Deze wisten er met behulp van agenten uit te komen en kwamen er wonder boven wonder zonder kleerscheuren vanaf. Tijdens een controle van de auto vond de politie een lachgascilinder. Ook had een van de jongens verdovende middelen op zak. Deze zijn door de politie in beslag genomen.

Bijna fataal afgelopen

De bestuurder had de auto een dag eerder voor zijn verjaardag gekocht en ging 'rondjes rijden' met zijn vrienden. "Dat liep dus bijna fataal af. Stel het was wel fataal afgelopen, dan hadden je ouders het slechtste nieuws ooit gekregen op de dag na je verjaardag", zo schrijft een van de agenten die het ongeluk voor zijn ogen zag gebeuren op Instagram. "Omdat jij zo graag "rondjes" wilde rijden in je verjaardagsaankoop en het gas moest opengooien."

Het rijbewijs van de jongen is ingevorderd en hij is aangemeld voor een cursus bij het CBR. Ook zijn alledrie de jongens beboet voor het negeren van de avondklok en er is een proces verbaal opgemaakt vanwege het rondrijden met een lachcilinder in de auto.