AV Oss’78 start op 4 februari met trainingsprogramma voor marathon De Maasdijk

Atletiekvereniging Oss’78 start op donderdag 4 februari met het aanbieden van een trainingsprogramma voor de hele of halve marathon van De Maasdijk, die op 19 juni plaatsvindt.

Daarvoor is de Osse atletiekvereniging de samenwerking aangegaan met de organisatie van De Maasdijk. Het trainingsprogramma is erop gericht om deelnemers in 21 weken voor te bereiden op deelname aan de hele of de halve marathon van De Maasdijk. Behalve trainingen krijgen deelnemers diverse extra’s zoals een videoanalyse en een hartslagtest.

Kosten

Het marathon-trainingsprogramma Maasdijk 2021 wordt volgens Oss’78 coronaproof verzorgd door een deskundige en ervaren trainer. Er is eenmaal per week een groepstraining en daarnaast trainen de deelnemers tweemaal per week zelfstandig op basis van een persoonlijk trainingsschema. De groepstrainingen zijn gericht op uithoudingsvermogen, looptechniek, kracht, lenigheid en coördinatie.

De groepstraining vindt steevast plaats op donderdag, van 19:00 uur tot 20:30 uur. De kosten voor deelname bedragen 99 euro. Bij 32 deelnemers sluit de inschrijving.

Van de deelnemers die de marathon willen gaan lopen wordt verwacht dat zij de afgelopen 2 jaar ten minste drie maal een halve marathon hebben gelopen. Deelnemers die de halve marathon gaan lopen hebben in het afgelopen jaar ten minste drie maal een 10 kilometer gelopen.