Hogeschool Avans sluit: ‘Je kunt twee weken in bed blijven’

Studenten van Avans Hogeschool zullen tot 31 maart de colleges op afstand moeten volgen. Of dat de oplossing is, is daarentegen nog maar de vraag.

Ook Avans Hogeschool treft maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Vrijdag mochten leerlingen van de verschillende locaties hun spullen ophalen, zodat ze tijdelijk op afstand kunnen doorgaan met hun studie.

De nieuwe maatregelen zorgen bij studenten voor veel onduidelijkheid. Ze weten niet wanneer en hoe de lessen te volgen zijn en ook voor wat betreft de toetsen hebben ze nog geen idee. Vervelend, maar de studenten hebben het ervoor over.

Verspreiden
Sterker nog, Elektrotechniek-student Jarno  van Vuuren vraagt zich af of de maatregelen niet al te laat zijn: “Ik had ze eigenlijk eerder verwacht, omdat studenten overal komen. Ze zitten op voetbal, in kroegen, op school, dus het is de grootste sector die het kan verspreiden. Zelf hebben ze niet zoveel last van het virus, maar ze kunnen er wel anderen mee aansteken.”

Ook voor docenten hebben de maatregelen verregaande gevolgen. Avans schort alle colleges op en dus moeten docenten op zoek naar manieren om die lessen op afstand alsnog in te halen.

Ontdekken
Economie-docent Joost Frencken heeft daar al over nagedacht: “Ik ga online via Skype voor bedrijven ga ik proberen om een college te organiseren. Dan kijk ik wel hoe dat gaat. Het is voor mij ook nog ontdekken of dat gaat lukken.”

Kortom; de studenten gaan de lessen volgen vanuit huis. Of dat zo’n goed idee is, moet volgens Frencken nog blijken: “Je kunt natuurlijk twee weken in bed blijven liggen. Maar misschien gaan er nu juist wel meer studenten het college volgen dan wanneer ze naar Den Bosch zouden moeten komen op vrijdagochtend om kwart voor negen. Je weet het nooit.”

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen