Avans maakt van oude postsorteerhal op Bossche EKP-terrein ‘creatieve broedplaats’

De voormalige postsorteerhal aan de Parallelweg in Den Bosch moet de komende jaren een ‘creatieve broedplaats worden als kloppend hart van de nieuwe stadswijk EKP’. Het pand is door onderwijsinstelling Avans gekocht van ontwikkelaar SDK Vastgoed.

Het wordt de komende jaren verbouwd tot KuBus, wat staat voor Kunst & Business. De kunstacademie van Avans, St. Joost, zat al sinds 2017 tijdelijk in het pand. Het gebouw biedt straks ook ruimte aan de opleiding Business Innovation, de Koningstheateracademie, een ‘makerspace’, exporuimte, horeca en bedrijfsleven. De plannen worden samen uitgewerkt door Avans en SK Vastgoed. Het is de bedoeling om flexibele vormen van onderwijs aan te bieden voor diverse doelgroepen, over de grenzen van sectoren heen.

Grote herontwikkeling

De herontwikkeling van de oude postsorteerhal is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling van SDK Vastgoed. Het bedrijf kreeg eind 2019 de opdracht van de gemeente om het hele EKP-terrein Noord aan te pakken. Het moet de komende jaren worden omgevormd tot een 'levendig en creatief woon-, werk- en leergebied met veel groen en een autovrij karakter'. Er komen meer dan 800 woningen in het gebied. De werkzaamheden moeten komend jaar beginnen.