advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Avondklok met oud & nieuw? Burgemeesters van Uden en Den Bosch zijn voor

“Gezien de omstandigheden lijkt een avondklok tijdens oudjaarsavond mij een uitstekend idee”, aldus de Udense burgemeester Henk Hellegers afgelopen zaterdag in de talkshow Focus. Ook Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch en voorzitter van de veiligheidsregio, zegt absoluut geen moeite te hebben met een avondklok op oudjaarsavond.

"Ik wil dat de winkels zo snel mogelijk weer open kunnen, dat mensen weer kunnen sporten en elkaar weer kunnen ontmoeten. Alles wat daar bij helpt, daar ben ik voor", motiveerde Mikkers zijn kijk op het wel of niet instellen van een avondklok met oud & nieuw. Volgens Hellegers zou hij geen problemen hebben met een avondklok, mede omdat er 'nu al problemen en klachten ontstaan'. "Het gaat ook om andere incidenten dan alleen het vuurwerk", aldus Hellegers. 

Wobine Buijs, burgemeester in Oss, is minder optimistisch over het effect van een eventuele avondklok. "Er zal altijd een bepaalde groep zijn die zich er niet aan houdt. En met een avondklok worden een heleboel mensen die zich wel gewoon goed aan de regels houden, ook getroffen. Ik vraag me af of een avondklok iets oplost". 

Hellegers sprak zich uit over de avondklok in een speciale aflevering van de talkshow Focus, waarin hij niet alleen vooruitkeek naar de jaarwisseling, maar ook terugblikte op het afgelopen jaar. In deze aflevering kwamen onder andere de fusie met Landerd, het onderzoek naar het functioneren van de gemeente Uden en de impact van corona in Uden aan bod.

Bekijk hieronder de volledige aflevering terug: