advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Avondklok zorgt voor meer chatmeldingen over huiselijk geweld bij Veilig Thuis

Sinds de invoering van de avondklok anderhalve week geleden, heeft stichting Veilig Thuis haar chatfunctie om advies te vragen voor huiselijk geweld verlengd van 17:00 uur tot 22:00 uur in de avond. Zo kunnen mensen op een laagdrempelige manier hulp vragen.

In de eerste week van de avondklok is er landelijk ruim tweehonderd keer gechat. “Dat zijn vooral adviezen voor omstanders en mensen die zich zorgen maken over vrienden, familie en buren. Zij willen horen wat zij kunnen doen”, vertelt Judith Kuijpers, interim directeur Noordoost Brabant bij Veilig Thuis.

Opvallend is dat het aantal officiële meldingen niet stijgt, terwijl er door de verlenging van de chatfunctie meer mensen een beroep doen op Veilig Thuis. Kuijpers denkt dat Veilig Thuis minder meldingen krijgt, omdat professionele partners zoals de politie veel moeilijker achter de voordeur kunnen komen om zo te zien wat er speelt in een huishouden.

Tekst gaat verder onder de video. 

Volgende week beslist het kabinet of de avondklok ook na 10 februari van kracht blijft. “We pakken de chatfunctie door tot in de avonduren. Als de avondklok wordt verlengd, zal ook de chatfunctie blijven doorlopen.”
 
Heeft u te maken met huiselijk geweld of iemand in uw omgeving? Via deze link kunt u via de chat of telefonisch contact opnemen met Veilig Thuis.