advertentie Banner SNLR.nl

Osse kermis gaat door in Jan Cunenpark en op de Rusheuvel

De kermis in Oss, die gepland stond van 13 tot 19 augustus, gaat door. “De behoefte om er even uit te kunnen is groot.”

De Osse kermis vindt niet plaats in het stadscentrum, maar in het Jan Cunenpark en op het Rusheuvelplein. “We begrijpen allemaal dat een kermis in een normale vorm niet kan”, zegt wethouder Thijs van Kessel. De wethouder merkt dat het centrum van Oss alweer druk bezocht wordt, dus een kermis in het centrum vindt hij niet handig. “We willen geen massa’s mensen. Een kermis in het centrum is dan meer een uitdaging dan dat het kansen biedt.”

We streven naar een kermis voor baby's tot en met opa's en oma's

• Thijs van Kessel

Maatregelen
De kermis komt dus op een andere locatie, bovendien wordt het terrein afgeschermd zodat er controle is op de toegang. Ook spreekt Van Kessel van een ‘alcoholvrije’ kermis. Om de kermis coronaproof te kunnen organiseren is ‘boerenverstand’ nodig en alcohol past daar volgens Van Kessel niet bij.

Locaties
Het kermisterrein in het Jan Cunenpark richt zich op jonge kinderen, terwijl de parkeerplaats op sportpark de Rusheuvel plek biedt voor de oudere jeugd. Welke attracties en waar deze precies komen te staat, wordt de komende weken duidelijk. Ook is het mogelijk dat de kermis wordt uitgebreid met meerdere locaties. Tot 24 juli is het mogelijk om hiervoor een aanvraag in te dienen.

Berghem
Een reden om de kermis in Oss door te laten gaan heeft te maken met de positieve verloop van de kermis in Berghem. “Het was een super geslaagde kermiseditie”, spreekt Van Kessel vol lof. De wethouder zag dat maatregelen getroffen zijn, mensen worden aangesproken op hun gedrag en dat ouders hun kinderen zelfs voor het terrein afzetten alsof de kermis een soort kinderdagverblijf is. “Daaruit blijkt dat een kermis moet kunnen.”

Van Kessel is terughoudend wat betreft themadagen en een prikkelarme kermis voor kwetsbare groepen. “Maar ik zeg geen nee. We streven naar een kermis voor baby’s tot en met de opa’s en oma’s.”