Vier jongens richten meerdere vernielingen aan in Uden

In de straat Jonkerveld in Uden hebben vrijdagavond vier jongeren een auto vernield. De eigenaar van het voertuig gaat de camerabeelden delen als de vandalisten zich niet bij hem melden.

Vier fietsers richtten vrijdagavond rond 23.05 uur een hoop schade aan het voertuig aan. Dat schrijft Roy Stevens, de eigenaar van het voertuig, op Facebook. Een van de fietsers gooide een bierflesje door de achterruit. Stevens lag al in bed toen hij plotseling een doffe klap hoorde. Even later appte een buurvrouw dat zijn voorruit uit de auto lag. Hij nam poolshoogte en zag veel glasscherven in en om de wagen. Omdat hij de schade moest herstellen, kon zijn acht maanden oude baby zaterdagochtend niet deelnemen aan het babyzwemmen. 

Buren van Stevens hebben de jongeren op camerabeelden. Daar blijkt dat ze ook nog tegen de spiegels hebben getrapt. De vier reden na het moment van vernieling nog een (ere)ronde door de straat. "Ze waren zo trots als een aap met zeven staarten", zegt Stevens. Hij geeft hen nog de kans zich braaf bij hem te melden. Anders maakt hij de beelden openbaar, is zijn dreigement. "Dat schreef ik, omdat ik hoopte dat een van de vier last kreeg van zijn geweten. Maar ik meen het, ik wacht niet veel langer dan morgen." Stevens, die rond de 375 euro schade heeft, gaat ook aangifte doen bij de politie. 

Update: meerdere vernielingen
Nadat een mede-inwoner van Uden het bericht deelde in de Facebookgroep 'Je bent pas een Udenaar...' kwamen meer meldingen boven tafel. De jongens hadden namelijk niet alleen toegeslagen bij de auto van Stevens. Er kwamen reacties van inwoners van Jonkerveld, Hofstukken en Rentmeestershoef. "Ik ben de inwoners van Uden dankbaar voor de extra aandacht die het krijgt via social media", reageert Stevens.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen