Bakkerij Bakkertje Deeg uit Heusden viert 150-jarig jubileum
Bakkertje Deeg uit Heusden viert feest: dit jaar bestaat de bakkerij op de Botermarkt maar liefst 150 jaar. Eigenaar Lucas Vermeulen werkt al 33 jaar in de bakkerij.
(Tekst loopt door onder video)
Lucas Vermeulen is inmiddels de vierde familie die in het pand zit. "In 1873 begon Pieter Verschuren als eerste deze bakkerij. Het is ontzettend leuk dat er iedere keer opnieuw een nieuwe generatie blijft bakken in dit pand", vertelt Vermeulen. Ook zijn zoon Giel Vermeulen is werkzaam in de bakkerij. "Schijnaar doen we het goed want de klanten komen al heel lang. Je moet steeds weer een beetje vernieuwen, de mensen blij houden en dat is wel het belangrijkste", aldus Vermeulen.
Vegan Bakker
Vernieuwen is het ideale recept om dus zo lang te blijven bestaan. Zo heeft de bakkerij ook een Vegan Bakker als een van de weinige in Noord-Brabant. "De mensen komen van heel het land. We hebben mensen uit Friesland, Groningen die anderhalf uur tot twee uur in de auto gaan zitten om hier naar Heusden te komen voor de Vegan Bakkerij. De klanten zijn bereid om veel geld uit te geven omdat er nog niet zoveel Vegan Bakkers bestaan in Nederland", zo laat Vermeulen weten.
Dure tijden
Lucas Vermeulen hoopt dat zijn zoon de zaak later wil overnemen. Giel is daar nog niet helemaal over uit. Bij zo'n beslissing speelt straks ook mee of het rendabel is want op dit moment zijn het heel dure tijden. En dat betekent dat ook de bakker zijn prijzen moet verhogen.
"Wij proberen dat zoveel mogelijk tegen te gaan, maar ja, wij ontkomen er ook niet aan. Als je maar goede kwaliteit blijft leveren, zijn er nog steeds mensen die ervoor willen betalen. Gelukkig wel", zo vertelt Vermeulen.