Rosmalense Bart van Betuw door misdrijf om het leven gekomen

Bart van Betuw (53) uit Rosmalen, die donderdagmiddag 25 april dood werd gevonden in een vijver in zijn woonplaats, is door een misdrijf om het leven gekomen. Sectie op het lichaam heeft dat uitgewezen, meldt de politie. 

De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen naar zijn dood en zoekt getuigen. Van Betuw was sinds 2 januari vermist. Hij vertrok met onbekende bestemming en is voor het laatst gezien toen hij zijn woning aan de Herman Moerkerklaan in Rosmalen verliet. Mogelijk is hij nog op station 's-Hertogenbosch Oost geweest. 

Zoektocht
De recherche was sinds die tijd naar hem op zoek en hield rekening met verschillende scenario’s, waaronder een misdrijf. In een bosgebied van landgoed De Wamberg in Berlicum werd op 22 januari gezocht naar Van Betuw. Ook leidde onderzoek de politie naar de omgeving van Breda/Bavel, waar hij op de dag van zijn verdwijning mogelijk een afspraak had.

VIDEO: In januari werd in Rosmalen gezocht naar Van Betuw. Tekst gaat verder onder de video.

In een vijver op het voormalige terrein van de GGZ in Rosmalen werd donderdag 25 april rond het middaguur het lichaam van een dode man gevonden door een medewerker van de plantsoenendienst. Onder meer aan de hand van de kleding had de politie een idee dat het om Bart van Betuw moest gaan. Het lichaam heeft waarschijnlijk maandenlang in het water gelegen en was daardoor flink aangetast: “Hoewel op het eerste gezicht geen aanwijzingen werden gevonden voor een misdrijf, werd besloten om sectie te verrichten", zegt een medewerker van het onderzoeksteam. "Daaruit werden duidelijke sporen van geweld gevonden."

Scenario's
Nu de politie uitgaat van een misdrijf, gaat ze opnieuw in gesprek met contacten van Bart van Betuw. De politie wil meer duidelijkheid krijgen over wat Van Betuw op de dag van zijn verdwijning allemaal heeft gedaan. De politie onderzoekt meerdere scenario's: “Bart van Betuw viel op mannen en het is goed mogelijk dat hij die avond een afspraakje had met iemand, bijvoorbeeld in de omgeving van De Wamberg. Uiteraard worden ook andere scenario’s door ons onderzocht.”

De politie zegt dat het mogelijk is dat er mannen zijn die moeite hebben om met informatie over Bart van Betuw naar de politie te stappen, 'bijvoorbeeld omdat hun omgeving niet weet van hun homoseksuele contacten.' De politie benadrukt dat informatie van deze mannen van groot belang is voor het onderzoek.

advertentie

Lees ook deze artikelen