Basisscholen mogen weer open: ‘Ik wilde heel graag weer terug naar school’

De basisscholen mogen sinds maandag weer open en van die versoepeling maakt De Kameleon in De Graafsewijk in Den Bosch dankbaar gebruik. De school is blij met wat positiviteit in de wijk, na eerder vooral in een negatief daglicht te hebben gestaan.

“Het thuiswerken begon echt heel saai te worden. Ik wilde heel graag weer terug naar school”, zegt de 11-jarige Rafaël Adyan. Hij is één van de ongeveer 160 leerlingen van basisschool De Kameleon die maandag weer naar school mocht. En daar is niet alleen hij, maar ook de directeur, Marieke van Roozendaal, erg blij mee.

Het valt op de eerste dag alleen nog niet mee om aan de vele coronamaatregelen te voldoen. Behalve de gebruikelijke maatregelen worden op De Kameleon de groepen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden en wordt er vier keer in de week gegymd. “De kinderen moeten zoveel mogelijk lekker hun hoofd leeg kunnen maken, dus krijgen ze – behalve woensdag – elke dag gym. Dat werkt heel goed om daarna weer aan de gang te gaan.”

(Tekst loopt door onder de video)

De leerlingen mogen dus weer aan de slag op school, al waren de ouders erg goed te spreken over de manier waarop De Kameleon het thuisonderwijs regelde. Daarover schreven ze zelfs een brief. Van Roozendaal ziet dat als een positieve opsteker vanuit de Graafsewijk, die eerder vooral negatief in het nieuws kwam door de vernielingen tijdens oud en nieuw en de avondklokrellen.

“De Graafseweg is niet altijd goed in het nieuws geweest, de laatste maand. Dit is zo'n mooi positief verhaal, waarin ook de saamhorigheid in de wijk en tussen de ouders en de school heel groot is. Dan is een positief verhaal echt mooi om te vertellen."