Basisschool ‘t Schrijverke in Herpen begint schooljaar in nieuw gebouw

Veel basisscholen in de regio openden vandaag weer hun deuren. Zo ook basisschool ‘t Schrijverke in Herpen. Voor de Herpense kinderen begon het schooljaar wel heel bijzonder: in een gloednieuw schoolgebouw.

Het schoolplein van het nieuwe gebouw aan de Wassenbergstraat kleurt vrolijk: alle kinderen hebben een blauwe, groene of roze ballon in hun hand. Wanneer er is afgeteld van drie naar één laten zij de ballonnen los en wordt gelijktijdig het nieuwe logo van de school onthuld. Het nieuwe schoolgebouw is klaar voor gebruik. “We zijn natuurlijk heel erg blij dat we met z’n allen ons nieuwe gebouw in kunnen”, zegt Patricia Martinus, directeur van ‘t Schrijverke.

“De reactie van de kinderen was heel leuk en spontaan. We zijn heel trots en vinden dat het mooi is aangepakt”, vertelt interieurontwerpster Angela Vos.

Een met de natuur 

Ook de voor- en naschoolse opvang heeft intrek genomen in de nieuwbouw. De nieuwe gymzaal is ook voor (sport)verenigingen.  

De school is omringd door groen en verschillende speeltoestellen. Dit moet ook de mogelijkheid geven buiten lessen te volgen. “Leren is geen proces dat alleen maar binnen plaatsvindt, dat is een proces dat altijd en overal plaatsvindt”, aldus Martinus.

In deze video krijgt u een indruk van de opening en extra informatie over het nieuwe gebouw: