advertentie Banner SP Website

Basisschoolleerlingen in Odiliapeel weer in de klas: 'Eindelijk weer vriendjes zien'

Veel scholen in de regio bleven maandag nog dicht vanwege het winterse weer, maar in Odiliapeel konden ze niet wachten om de kinderen na twee maanden eindelijk weer op school te verwelkomen. En dat gebeurde met warme chocolademelk en slagroom.

Het wordt wel anders dan normaal, want ook basisscholen moeten nu aan allerlei strenge maatregelen voldoen. Heeft één kind een snottebel die past bij een coronabesmetting? Dan moet de hele klas in quarantaine. "Ik vind het wel een heftige maatregel", vertelt directrice Mirjam van Ree.

Sommige ouders hebben al te kennen gegeven hun kind misschien niet te willen laten testen als die ziek wordt. In dat geval zou het zelfs tien dagen thuis moeten blijven. "Dat moet je respecteren, want je kunt het niet verplichten. Dat is wel lastig, maar we kunnen wel zorgen dat kinderen werkpakketten hebben en thuis vooruit kunnen." 

De school doet er daarom alles aan om besmettingen te voorkomen. De klassen gaan bij aanvang van de school apart naar binnen en er wordt rekening gehouden met afstand. Maar spatschermen en mondkapjes worden niet gebruikt en wordt ook niet van bovenaf opgelegd. "Het mag wel, zowel leraren als kinderen mogen dat zelf beslissen. Als zij zich er prettig bij voelen mag dat en anders is het ook goed", aldus van Ree.