Basisschoolleerlingen thuis vanwege coronavirus

Leerkrachten met milde klachten blijven thuis en zorgen voor lege klaslokalen in Oss, Bernheze en Uden.

De gevolgen van het coronavirus worden steeds duidelijker en hebben nu ook invloed op het basisonderwijs. Leerkrachten en kinderen met milde klachten worden verzocht thuis te blijven, en dat zorgde maandagochtend voor lege klassen. Stichting SAAM heeft 275 groepen kinderen onder zich, waarvan 23 groepen nu geen les krijgen. Edith van Montfort vindt het geen drastische maatregel en neemt het advies van het RIVM heel serieus: “We doen een appèl op iedereen om dat advies zo goed mogelijk op te volgen”.

Wat moet dat moet en dan zullen we er met z’n allen mee moeten dealen.

Mandy van Vugt - moeder

Moeder Mandy van Vugt heeft thuis een hoestende zoon zitten. Daan baalde er flink van dat hij niet naar school kon. Van Vugt kan soms gillend gek worden van een peuter en kleuter in huis, maar legt zich met begrip neer bij de maatregelen: “Wat moet dat moet en dan zullen we er met z’n allen mee moeten dealen.”.

Tekst loopt door onder de video

Duidelijke communicatie
Stichting SAAM zal de ouders zo goed mogelijk op de hoogte proberen te houden en per dag zal de school de actuele situatie brengen. Van Vugt heeft vertrouwen in het bestuur en de besluiten die zij zullen nemen. “Ik hoop wel dat er niet teveel paniek gaat uitbreken om dit virus, want ik denk zelf dat dit niet nodig is.

Bij 't Mulderke in Uden sluiten ze niet uit dat er de komende tijd nog meer klassen leeg zijn. “Het is lastig in te schatten wat de ontwikkelingen gaan zijn, maar de leraren die we hebben, houden het gelukkig nog vol. Bij de vervangerspoule is nu echt niets te krijgen, dus worden die mensen ziek, dan worden ook die klassen naar huis gestuurd", aldus Roy Buijs. 

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen