Basketbalcompetitie voorlopig nog niet overhoop voor Heroes in Den Bosch

De Dutch Basketball League heeft maandag bekend gemaakt dat de organisatie zo lang mogelijk vast wil houden aan de huidige competitieopzet. Dit zou betekenen dat het wedstrijdschema van de Heroes in Den Bosch niet overhoop wordt gehaald.

Op dit moment ligt de hele competitie stil door de strengere coronamaatregelen.

De afgelopen week heeft een speciaal Dutch Basketball League team, bestaande uit diverse clubvertegenwoordigers en het DBL-bestuur, gewerkt aan het uitwerken van verschillende herstartscenario’s voor na de ‘lockdown’. De organisatie wil een volwaardige competitie van één volledige speelronde en daarna een poulefase met opsplitsing in elite A en B. De uiterste deadline om voor een eventueel ander of aangepast speelschema te kiezen is half januari 2021.

Voorzitter van de Dutch Basketball League Ramses Braakman geeft aan dat de clubs gemotiveerd zijn. “Juist in deze tijden van grote onzekerheid willen we zo lang mogelijk duidelijkheid en houvast geven. Het is mooi dat we tot in ieder geval medio januari de tijd hebben om aanpassingen in het speelschema te voorkomen.”

De toeschouwers worden ook niet vergeten in dit plan. Om fans en sponsors zo goed mogelijk te blijven bereiken en betrekken, zet de DBL samen met de clubs in op het verder professionaliseren van de livestreams.