advertentie Banner Trined

Begin december moeten carnavalsverenigingen plannen presenteren voor coronaproof carnaval

Uiterlijk begin december moeten carnavalsverenigingen met hun plannen komen voor een coronaproof carnaval, maar dat het een totaal andere carnaval wordt in 2021 is nu al duidelijk.

Dat blijkt uit een statement van de voorzitters van de drie veiligheidsregio’s in Brabant, waaronder burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch die verantwoordelijk is voor de regio Brabant-Noord.

“Helaas moeten wij vaststellen dat carnaval in Noord-Brabant in 2021 niet gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn te vieren. Grote groepen mensen in kroegen, optochten, dweilorkesten, feesttenten... dat zal niet het beeld van 2021 zijn”, aldus de voorzitters.  

De voorzitters van de veiligheidsregio’s erkennen dat zij niet besluiten dat carnaval niet doorgaat. “Net zoals we niet kunnen besluiten dat Kerstmis niet doorgaat. Wel doen wij een appèl op de creativiteit van onze carnavalsverenigingen.”

De bedoeling is dat burgemeesters in de regio samen met carnavalsverenigingen in gesprek gaan over het komende carnaval. De voorzitters van de veiligheidsregio’s willen daarmee dat er op tijd een plan van aanpak ligt.

De voorzitters geven toe dat het lastig is om vooruit te kijken: “De noodverordening die op het moment van carnaval van kracht is, is leidend. We weten immers niet hoe het coronavirus zich de komende maanden ontwikkelt.”